Workshops /

Workshop ontwikkelen nieuwe lesmaterialen

Tijdens de ‘Nascholingsmiddag Klimaatverandering 2024 sloteditie’ van Tippingpoint Ahead verzorgt Bètapartners samen met KlimaatHelpdesk deze workshop. Tijdens de workshop wisselen we in carrouselvorm lesideeën uit voor klimaatonderwijs. Kees Denneman van vaksteunpunt nlt laat ons de inhoud van de klimaatkoffer zien en hoe je de proeven in kunt zetten in een les. Joris Zijlema van het vaksteunpunt aardrijkskunde deelt met ons zijn lessenserie ‘Klimaat-Top-in-de-klas.’

De KlimaatHelpdesk ontwikkelt momenteel nieuw lesmateriaal en zoekt daarvoor input van docenten. Daarbij gaat het om KlimaatLesSnacks, geïnspireerd op de al bestaande LesSnacks van Tipping Point Ahead. De Lessnacks zijn gebaseerd op de artikelen die de KlimaatHelpdesk de afgelopen jaren heeft gepubliceerd. Joseline Houwman licht deze toe en hoort graag welke onderwerpen we als LesSnack in de klas zouden willen gebruiken.

Aan het einde van de workshop spelen we met Joeri Reinders nog het KlimaatCasino, een educatief spel dat de KlimaatHelpdesk nu wil doorontwikkelen voor gebruik in de klas.

Meer informatie over het gehele programma vind je op de website van Tippingpoint Ahead.