Tweede editie Alfa- en Gammanieuwsbrief is uit

Vandaag is de tweede editie van de alfa/gamma nieuwsbrief uitgekomen, een nieuwsbrief speciaal voor docenten in talen, kunst-, mens- en maatschappijvakken in de regio Amsterdam, Noord-Holland en Flevoland. Willen jij en je collega’s nieuwe inspiratie opdoen voor je onderwijs en contact leggen met andere scholen en hogeronderwijsinstellingen? Lees dan deze nieuwsbrief, stuur hem door naar je collega’s en meld je hier aan om toekomstige nieuwsbrieven te ontvangen.

Ontwikkeling vaksteunpunten voor talen, kunst- en maatschappijvakken

De UvA en VU zijn, in samenwerking met de HvA, een initiatief gestart om op het domein van de alfa- en gammavakken verder te investeren in de aansluiting tussen het voortgezet en hoger onderwijs en de professionalisering van docenten. Aniek Heerink voert hiervoor een behoefte-onderzoek uit. Veel mensen hebben de afgelopen tijd haar vragenlijst ingevuld, waarvoor dank!

Om in de praktijk te inventariseren hoe een talenvaksteunpunt vorm kan krijgen, is Marjolijn Feddema in een pilot gestart als Adviseur aansluiting VO-WO bij de UvA. Zij werkt één dag in de week voor de UvA aan projecten die de aansluiting tussen het schoolvak Nederlands en de bacheloropleiding Nederlandse taal en cultuur bevorderen. Marjolijn is daarnaast docent Nederlands op de middelbare school ALASCA in Amsterdam.

22-apr-2021