Vakbijeenkomsten /

Terugblik: Sociologische nascholingen ‘Van wij naar ik. ‘De individualisering van de samenleving’

Vorig schoojaar zijn we  in samenwerking met de Nederlandse Sociologische Vereniging gestart met de sociologische nascholingsreeks ‘Van wij naar ik. ‘De individualisering van de samenleving’.

Deze reeks is gebaseerd op het Jubileumboek ‘Raadselen van de maatschappij. Honderd jaar Sociologie in Nederland’ (2022). De eerste bijeenkomst vond plaats op donderdag 22 juni in Amsterdam. Inge Sieben, hoofddocent sociologie aan Tilburg University, liet in een inspirerende lezing zien hoe mensen zijn veranderd in hun denken van wij naar ik. Ze besprak welke gevolgen dit heeft of kan hebben voor nu en in de toekomst.  Vervolgens liet Hay Jansen, lerarenopleider aan de Fontys Hogeschool, in zijn workshop de vakdidactische mogelijkheden zien van de website Atlas of European Values. Aan de hand van ontwikkelingen, zoals individualisering en actuele maatschappelijke vraagstukken, maakten de aanwezige dertig docenten en lerarenopleiders kennis met de website en de ontwikkelde materialen van Evalue. De deelnemers kregen een beeld van de mogelijkheden die Evalue biedt om leerlingen op een interactieve manier uit te dagen om meer grip te krijgen op de wereld om hen heen. Het was een inspirerende middag waarbij er al uitgekeken werd naar een volgende sociologische nascholing. 

In december 2023 en in het voorjaar 2024 worden er wederom sociologische nascholingen georganiseerd. We houden je op de hoogte.