Vakbijeenkomsten /

Sociologische nascholingen

In samenwerking met de Nederlandse Sociologische Vereniging en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer organiseren wij in het schooljaar 2023-2024 twee sociologische nascholingen voor docenten maatschappijleer en maatschappijwetenschappen: ‘Raadselen van de maatschappij’. Afgeleid van het gelijknamige boek ‘Raadselen van de maatschappij. Honderd jaar sociologie in Nederland’.  

Tijdens deze nascholingen vindt er een inhoudelijke (sociologische) verdieping plaats en wordt er een didactische vertaalslag gemaakt. Het streven is dat docenten met een gevuld hoofd en een gevulde tas met werkvormen naar huis gaan. 

De organisatie van de nascholingen wordt gedaan door Thomas Klijnstra. In principe zijn de nascholingen op de Universiteit van Amsterdam en vinden plaats van 16.00 tot 20.00 uur, inclusief maaltijd. De sociologische nascholingen zijn in het najaar van 2023 en in het voorjaar van 2024.

Geïnteresseerd of wil je in de toekomst zelf een inhoudelijke verdieping geven voor docenten maatschappijleer en maatschappijwetenschappen? Neem dan contact op met Thomas Klijnstra, via t.klijnstra@uva.nl.