Vakbijeenkomsten /

Sociologische nascholingen

Vanuit het vaksteunpunt maatschappijleer (AlfaGammaPartners) wordt er in samenwerking met de Nederlandse Sociologische Vereniging en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer in het schooljaar 2023-2024 twee sociologische nascholingen georganiseerd.

Deze sociologische nascholingsreeks is getiteld ‘Raadselen van de maatschappij’, afgeleid van het gelijknamige boek ‘Raadselen van de maatschappij. Honderd jaar sociologie in Nederland’. Tijdens de nascholingen vindt er een inhoudelijke (sociologische) verdieping plaats en wordt er daarnaast een didactische vertaalslag gemaakt.

Het streven is dat docenten met een gevuld hoofd en een gevulde tas met werkvormen naar huis gaan. De organisatie van de nascholingen is in handen van Thomas Klijnstra. In principe zijn de nascholingen op de Universiteit van Amsterdam en vinden ze plaats van 16.00u tot 20.00u, inclusief maaltijd.

De sociologische nascholingen vinden plaats in het najaar van 2023 en in het voorjaar van 2024.

Ben je geïnteresseerd geraakt of wil je in de toekomst zelf een inhoudelijke verdieping geven voor docenten maatschappijleer en maatschappijwetenschappen? Neem dan contact op met Thomas Klijnstra.