Maartje van der Eem

Maartje van der Eem

Vaksteunpuntcoördinator Geschiedenis

Sinds 1999 werk ik als docent geschiedenis op het Hermann Wesselink College in Amstelveen, na een studie geschiedenis en het behalen van mijn eerstegraadsbevoegdheid aan de Vrije Universiteit. Vanaf 2007 heb ik het werken aan het Hermann Wesselink College altijd gecombineerd met “uitstapjes” naar de universiteit. Zo ben ik vier jaar vakdidacticus geweest op de Vrije Universiteit en heb ik daarna aan de Universiteit Maastricht de Master Evidence Based Innovation in Teaching voltooid. Als docent heb ik meegedaan aan PLG’s over schrijven in de mens- en maatschappijvakken en over causaal redeneren in de geschiedenisles (het project “De feiten voorbij”), beide aan de Universiteit van Amsterdam. In 2018 ben ik met een lerarenbeurs van Dudoc Alfa gestart met een promotietraject aan de Universiteit van Amsterdam. Hierin doe ik onderzoek naar het leren beoordelen van de betrouwbaarheid van bronnen in 3 havo en vwo.

Heb je vragen of ideeën over nascholing? Mail dan naar Maartje.