• Doelgroep:
 • bovenbouw havo/vwo (leerlingen+docenten)
 • Workshops Workshops

  Leesclubdag Confrontaties

  Leraren Nederlands opgelet! Wil je twee tot vijf leerlingen met een liefde voor literatuur een bijzondere dag bezorgen?

  Simone Atangana Bekono

  Doe dan mee met de facultaire leesclubdag rondom Simone Atangana Bekono’s roman Confrontaties op maandag 22 mei aan de Universiteit van Amsterdam.

  Speciaal voor docenten en leerlingen organiseren we tussen 15.00 – 17.00 uur een exclusief evenement met de auteur. Wil je meedoen, dan vragen we je om de roman Confrontaties vooraf te lezen en te bespreken met je leerlingen die het evenement bij willen wonen. Je kunt kiezen uit vier verschillende hoofdvragen: zie hieronder. Je leerlingen verwerken hun ervaringen in een poster, die ze meenemen naar de leesclubdag en ze krijgen daar de gelegenheid om hierover met de auteur zélf in gesprek te gaan. De hoofdvragen zijn:

  • Welke rol speelt identiteit in Confrontaties?
  • Welke rol spelen grenzen in Confrontaties?
  • Welke rol spelen relaties in Confrontaties?
  • Welke rol speelt macht in Confrontaties?

  De bijeenkomst is onderdeel van de Campusleesclubs geleid door wetenschappers van de universiteit van verschillende disciplines. Tussen 20.00 – 22.00 uur is er een slotevenement waar dit wordt afgerond. Docenten en leerlingen zijn hiervoor ook van harte uitgenodigd. Op dit slotevenement komen verschillende perspectieven bij elkaar – vanuit de letterkunde, de cultuurwetenschappen, mediastudies, Europese studies, enzovoorts. Simone Atangana Bekono zal ook hierbij aanwezig zijn.

  Wil je meedoen, meld je dan aan vóór vrijdag 14 april.

  Media: rechtenvrije foto Bob Bronshof

  Wordt nog aan gewerkt.

  De inschrijving is gesloten.