Vakbijeenkomsten / Workshops /

Geowerkvormen 2.0 en de interactieve watercyclus

Wegens succes, herhalen we deze nascholing. Voor iedereen die fysische geografie voor leerlingen tastbaar en leuk wil maken, bieden we opnieuw een werkvormen carousel aan onder begeleiding van de lerarenopleiders van de UVA en enkele oud LIO’s.

Net voordat de CE drukte losbarst, kun je je onderdompelen in bruikbare en makkelijk te realiseren werkvormen met betrekking tot de fysische geografie. We starten met een keynote van Marc Bierkens (verbonden aan de Universiteit van Utrecht en Deltares) over de waterkringloop, gevolgd door een presentatie van een nieuw ontwikkeld interactief model van de waterkringloop. Na het diner gaan we onder leiding van vakdidacticus Gotze Kalsbeek van de UvA aan de slag met geowerkvormen. Vanwege het thema waterkringloop gaan we deze keer vooral werkvormen over water de revue laten passeren, maar er is zeker ook tijd om een aantal werkvormen over andere onderwerpen te behandelen.

LET OP: Er waren technische problemen met het aanmeldformulier. Na je aanmelding hoor je meteen een bevestiging te ontvangen. Indien dit niet gebeurd is, verzoeken we je om het aanmeldformulier weer in te vullen. De problemen zijn inmiddels opgelost. Mocht je nog problemen ondervinden, mail dan bureau@alfagammapartners.nl. Excuses voor het ongemak.

16:00 Inloop

16:15 Keynote van Marc Bierkens (Universiteit Utrecht & Deltares)

17:00 Presentatie van een model interactieve watercyclus

17:30 Gezamenlijk diner

18:15 Start werkvormen carousel (3 rondes)

20:00 Einde