Vakbijeenkomsten /

De perfecte toetsvraag in samenwerking met Cito

“Wie werd waar geboren en door wie werd hij hoe genoemd?” “Hoe heet Prins Bernard, zo niet waarom?” In deze bijeenkomst gaan we aan de slag met het maken van toetsvragen. En die zullen ongetwijfeld beter zijn dan de twee bovenstaande vragen, afkomstig uit een cabaretshow van Fons Jansen.
Saskia de Boer, toetsdeskundige van het Cito, gaat o.a. vertellen over het gebruik van bronmateriaal en het formuleren van een duidelijke vraag met een eenduidig antwoord.
We bespreken meegebrachte cases van lastige vragen en gaan samen aan de slag met het maken van vragen. Nu er besloten is om met een “Kenmerkende Aspecten Binas” te gaan werken, gaan we daar uiteraard ook bij stil staan: Wat betekent het voor je toetsing?

LET OP: Er waren technische problemen met het aanmeldformulier. Na je aanmelding hoor je meteen een bevestiging te ontvangen. Indien dit niet gebeurd is, verzoeken we je om het aanmeldformulier weer in te vullen. De problemen zijn inmiddels opgelost. Mocht je nog problemen ondervinden, mail dan bureau@alfagammapartners.nl. Excuses voor het ongemak.

16.15-16.30: inloop

16.30-17.15: inleiding van Saskia de Boer (CITO)

17.15-18.00: aan de slag met een meegebrachte casus

18.00-18.30: maaltijd (soep en broodjes)

18.30-19.30: samen goede vragen construeren

19.30 Borrel